Nordisk Mesterskab i København

Simone, Hjalte og William vinder nordisk mesterskab

Til et flot arrangeret Nordisk mesterskab afholdt af Københavns BMX fik Simone Tetsche Christensen pudset formen af inden EM for eliten i Glasgow næste weekend. Simone var først fra start til slut, så konkurrenterne fik kun set hende bag fra.

William Thinggaard Boel som også viste flotte takter til EM var kommet med et mål i sigte: at vinde. I 9 års klassen var han forreste fra start til slut i alle heats og kunne flot stille sig øverst på skamlen, da dagen var omme. Det har været en fantastisk sæson for William, så helt sikkert en fortjent 1. plads til ham.

William Boel med sin 1. plads til NM 2018

Den forsvarende Europamester Hjalte Bech Feldt var også suveræn og vandt i flot stil, på trods af, at han dagen inden lavede et kæmpe styrt til træningen, da han ville prøve at hoppe den store tripple i første sving.

Hjaltes BMX cykel fik ødelagt krumrøret, så mens Hjalte var på skadestuen fredag aften, fik Hjaltes far bygget alle delene over på det gamle stel. Heldigvis meldte skadestuen Hjalte OK til at køre lørdag og Hjalte lader sig ikke sådan slå ud af lidt forhindringer, ja hvis man ikke lige vidste det, så ville man aldrig have gættet, at Hjalte havde styrtet og ikke kørte på sin vante cykel, for han var suveræn fra start til slut.

Flere flotte restulater

Ud over de tre flotte førstepladser, så var der flere af Randers kørerne, som ville med på podiet.

Ludvig Grøn Madsen på 5 år fik sølv i 5-6 års klassen.

Endvidere var Jeppe Kejlstrup også på podiet for at hente sølv i 10 års klassen og havde det ikke været for en fod der smuttede af pedalen i finalen, så kunne det måske have været guld.

Rasmus Riise Simonsen havde en flot debut for Randers BMX og med tæt ræs i hele finalen i 11 års klassen, jagtede han efter guldet men måtte til sidst se sig henvist til 2. pladsen.

I en stærk 15 års klasse nåede Gustav Grøn Madsen finalen, men han klikkede desværre ud af sin klikpedal ved løbets start og måtte se sig henvist til 8. pladsen.

I en stor 16 års klasse med rigtig mange deltagere nåede både Nils Boel og Mathias Mortensen finalen, hvilket var en bedrift i sig selv. Der køres fuld fart af drengene og de kom ind som henholdsvis nr. 6 og 8.

Ja faktisk var dette års Nordisk Mesterskab det største NM i mere end 10 år, så der har været hård klam om placeringerne i mange af klasserne.

Malene Kejlstrup væltede i 1. heat og fik sig en hjernerystelse. BMX kørere er ret seje og lader sig ikke bare sådan lige slå sig ud, så Malene ville gerne bare køre videre. Desværre fik Malene ikke clearing til at køre, så det var en skuffet og godt forslået Malene, der måtte udgå. Hun er heldigvis ved godt mod og mon ikke vi ser hende på cyklen lige så hurtigt, som hun får ok fra lægerne.

Alt i alt, så var det en super dag for Randers BMX, hvor alle deltagere leverede flotte resultater.