Info om BMX

Foto: Jakob Lerche Fotografi

Info om BMX

BMX er en intens sprintsport, hvor det går ud på at komme først gennem en kort bane, der indeholder forskellige forhindringer i form af hop og sving. Et heat (en gennemkørsel af banen) tager typisk mellem 30 og 45 sekunder. Alle der kan cykle kan køre bmx.

Man starter otte kørere ad gangen, som alle sendes af sted fra en startrampe (gate). Løbet køres over tre heat, som alle tæller med i den endelige placering. De fire hurtigste kørere går videre til 1/16, 1/8-finale, semifinale og finale afhængig af, hvor mange kørere der er tilmeldt i hver klasse.

Der køres om titler lige fra landsdelsmester til dansk-, nordisk-, europæisk- og verdensmestertitler. BMX race har været en fast del af det olympiske program siden 2008.

Der er meget køreteknik i BMX, og kørerne opnår en utrolig balance og smidighed på cyklen. Børn og unge, der ikke er interesseret i holdsport, bliver ofte interesseret i BMX. I BMX er det den enkelte kører der er i centrum, frem for “hele holdet”, og ingen sidder på “udskiftningsbænken”. Selv om vi koncentrerer os om den enkelte kører, har vi stadigvæk en utrolig stærk og sund klubånd såvel i dagligdagen, som når vi er ude til løb.

Kørerne er inddelt i aldersgrupper fra “6 år og under”, 7 år, 8 år ….. op til og med 16 år. Herefter hedder klasserne junior, elite, 30+ samt 40+. Kørerne er ligeledes inddelt efter køn, drenge kører mod drenge og piger mod piger.

Når du har kørt BMX i en tid, vil du opdage, at BMX er en livsstil. Du vil lære mange nye mennesker at kende og få nye venner, ofte fra hele landet. Dette er en vigtig del af BMX. Vi har det sjovt, når vi er ude til løb.

Hvis du kan cykle, så kan du køre BMX. Vi har medlemmer helt fra 4 års alderen. Dog må man først køre løb, det år man bliver 5 år.

 

At køre BMX i Randers BMX kræver at du selv investerer i følgende 

  1. CE godkendt fullfacehjelm (i et helt stykke, hvor kæbeparti ikke må kunne tages af)
  2. Race BMX cykel
  3. Handsker
  4. Kontingent
  5. BMX licens

Derudover skal du sørge for at have lange bukser og en langærmet trøje på. 

Når du skal ud og køre løb, så skal du derud over også have nummerplade, klubtrøje og chip (tidstagerudstyr)

Du kan købe det udstyr du skal bruge hos vores forhandlere eller på Facebook