Afslutningen på National Cup

National Cup 2018

Så er de sidste to  afdelinger af national cup kørt i Københavns BMX.

National cup er kørt over 8 afdelinger i løbet af 2018 og nu skulle det endelige slag slås.

Det tegnede godt for mange af Randers kørerne efter de første 6 afdelinger, så for nogen var weekendens 2 sidste afdelinger blot et manifest af, hvad der allerede var skabt, mens der for andre var kamp helt til sidste løb om pladserne på podiet.

For mange af kørerne i dansk BMX er national cup lige så vigtigt som Danmarks Mesterskabet, da resultatet viser, at man kan holde et stabilt højt niveau over hele sæsonen.

Flotte resultater til kørerne fra Randers BMX

Jeppe Kejlstrup vandt med 362 point med et godt forspring ned til nummer to, som havde 298 point.

Det samme gjorde sig gældende for William Boel, som vandt med 352 point, hvor nummer to kun havde 243 point.

For Ludvig Grøn Madsen derimod var der kamp til stregen og han endte med 274 point og hans nærmeste konkurrent lige efter med 268 point.

Hjalte Bech Feldt var rykket to årrækker op, for at få noget udfordring, så for ham har der været gode løb og tæt ræs på banen, men på trods af sin unge alder i forhold til de modkørende, så rendte han alligevel afsted med 1. pladsen.

Malene Kejlstrup rykkede op i woman open pro elite, for at kunne få noget modstand og køre på 8 meter gaten. Malene kunne rykke sejren hjem på trods af, at hun kun kørte 7 ud af 8 afdelinger.

Dog skal det nævnes, at Simone Tetsche ikke har kørt national cup i år, da det ellers nok ville have givet Malene en vis udfordring.

Resultaterne for National Cup

1. plads blev det til
Malene Kejlstrup i woman elite

Hjalte Bech Feldt i boys 15

Jeppe Kejstrup i boys 10

William Boel i boys 9

Ludvig Grøn Madsen i boys 5-6

2. plads blev det til: Rasmus Riise Simonsen i boys 11

3. plads blev det til : Vitus Tolstrup i boys 5-6

4. plads blev det til : Gustav Grøn Madsen i boys 15

8. plads : Mathias Mortensen i boys 16

9. plads : Felix Tolstrup i boys 8

10. plads : Nils Boel i boys 16

Da der var pokaler at hente for de sidste to afdelinger samt for det samlede resultater, så kunne flere af de unge Randers kørere tage hele to pokaler med hjem fra weekendens løb i københavn.

Lidt nyt om Simone

Om søndagen blev årets bedrifter i Dansk BMX hædret, så her var der blomster til William Boel for sit flotte resultat ved NM og EM, til Hjalte Bech Feldt for NM, EM og VM og til Simone Tetsche Christensen for NM, EM og VM.

Simone var i Kina for at køre løb, så hun kunne desværre ikke modtage sin buket for præstationerne, men i stedet kunne hun hive en habil 2. plads hjem – kun overgået af verdensmesteren Laura Smulders.

Simone lå forrest helt indtil 3. langside, så nu begynder der for alvor at være en optimisme at spore i Simones træning frem mod OL i 2020.

Simone træner i øjeblikket  på UCI træningsfaciliteter i Schweiz og det giver hende de optimale betingelser for at kunne blive klar til OL:

Formanden for Randers BMX Mai Tolstrup udtaler: ”Vi er super glade for, at Simone har fået tilbudt muligheden for at komme til Aigle og træne, da det er et tydeligt tegn på, at UCI anerkender Simones talent og hårde arbejde mod hendes mål.” og formanden forsætter ”selvfølgelig glæder vi os til at vores egen nye bane står klar på Langvang, så vi også kan tilbyde Simone og andre af de unge kørere med stort potentiale faciliteter der kan forbedre deres resultater. Men indtil dette sker, så er vi bare glade på Simones vegne.”

Inden længe venter Jysk Mesterskab også er sæsonen så småt slut for i år. En sæson, som har budt på resultater over al forventning for kørerne for Randers BMX, der allerede nu glæder sig til, hvad 2019 byder på med ny bane på Langvang og fokus på såvel talent og elite som bredde arbejdet.