DANSK SUCCES TIL VM i BAKU

Beretning om Simone og Hjalte til VM

Det var et par veloplagte Randers kørere, der deltog i VM i Baku, Azerbaijan 2018. Hjalte Bech Feldt og Simone Tetsche Christensen fra Randers BMX var klar til at repræsentere Danmark i de rød-hvide farver.

SIMONES HÅRDE FORÅR

Simones klargøring til dette års VM har været fyldt med bump, hvor hun tilbage i starten af året blev opereret i låret. I marts var Simone igen på cyklen og begyndte sin klargøring til VM. Simone kørte et par gode løb i Europa, men i maj måned blev det til et grimt styrt som forårsagede en hjernerystelse.

Simone har siden da arbejdet målrettet mod at blive klar til VM, alt i mens, at hun også lige i mellemtiden har været igennem de sidste to eksaminer inden hun kan kalde sig bachelor i medicin, så der har været rigeligt at se til for Simone, som på forhånd havde sat sig dette mål.

“Min personlige og realistiske målsætning, når man tager de sidste måneder i betragtning, er at nå semifinalen, men drømmescenariet er klart en finaleplads” fortæller den danske BMX-stjerne.

DET HÅRDE ARBEJDE BÆRER FRUGT

Simone tog tirsdag afsted mod Baku sammen med det danske BMX landshold, der udover Simone også tæller Simon Juel Højsgaard, Elite junior og Jimmi Therkelsen Elite men.

Fredag skulle de have kørt indledende motos, men grundet dårlige vejrforhold blev både motos og finaler kørt lørdag.

Simone var stærkt kørende hele dagen og i finalen var hun først ude af gaten. Det blev til en flot 5. plads i et stærkt felt med verdens bedste kvindelige BMX kørere.

Simone var selv tilfreds med resultatet og udtaler

”Jeg er vildt stolt over min egen kørsel hele løbsdagen til VM. Jeg synes selv, at jeg formåede at køre op til mit aller højeste niveau samt vise en god stabilitet i mine starter, hvilket jeg har arbejdet meget med. Og med en mindre god forberedelse frem mod VM er jeg mere end glad over at kunne kalde mig nummer 5 i verden. ”

Simone er netop hjemvendt til Danmark, nu venter DM i starten af juli og EM for eliten i Glasgow til august.

HJALTE VINDER SØLV TIL VM

Det var ikke kun Simone der kunne gøre de danske farver ære.

Hjalte Bech Feldt, der sidste år blev nr 2 til VM kom til Baku med et mål, nemlig at stå øverst på skamlen til dette års VM i boys 13 years.

Hjaltes tur mod VM havde også været ret udfordrende og kunne slå enhver ung knægt ud af kurs., men ikke Hjalte. Hjaltes resultater i foråret har været rigtig gode og klargøringen til VM forløbet uproblematisk siden han kom tilbage på cyklen efter en brækket arm i januar måned. For Hjalte var det selve turen mod VM, som var problematisk.

”Først gik der ild i flyets motor så vi måtte nødlande, så Hjalte og jeg måtte skifte fly, hvilket betød at hverken bagage eller tasker med til Baku.” Fortæller Hjaltes mor Hanne Feldt og forsætter

” Så kom vi til nok verdens værste hotel og måtte bruge en hel dag på at finde nyt. Hjaltes cykel var stadig ikke dukket op, så vi måtte ud og låne cykel og tøj af gode kammerater, da han skulle træne på banen. Heldigvis kom både tasker og cykel frem til dagen, hvor Hjalte skulle køre VM, så det var dejligt, at alt lykkedes til sidst” siger den meget stolte mor.

Hjalte kørte helt igennem fantastisk hele dagen og man kunne tydeligt mærke, at Hjalte var afsted for at vinde.

I finalen måtte Hjalte desværre se sig slået af den 7 dobbelte verdensmester. Først kunne ses en tydeligt skuffet Hjalte, der måtte nøjes med sølv igen.

Efter Hjalte er kommet hjem er der dog kommet smil på læben og det er fuldt forståeligt, for det er jo ikke ret mange på 13 år, der kan kalde sig for verdens anden bedste to år i træk.

Privat foto
Hjaltes her med sin trofæ fra VM, sammen med hans efterhånden store pokalsamling.

For Hjalte venter der både DM og derefter EM i Frankrig i juli måned, hvor Hjalte også har en revanche til gode. Her skal en bronze fra sidste år forsøges at byttes om til guld.

Stort tillykke til dem begge!